2015. február 20., péntek

Környezetbarát étterem sóból

Különleges étterem nyílt Iránban. A Shiraz sóétterem új irányzatot mutat a környezettudatos építészet és design számára.

Forrás: Emtiaz Designing Group
 
A helyi sóbányából származó alapanyagból nem csak az étterem falait alakították ki, de sóból készült a bár, az asztalok és még a lépcső borítása is. A helyi alapanyag használata minimalizálta a szállítási költségeket és az ezzel járó környezetkárosító hatásokat. A só természetes levegő-tisztító és fertőtlenítő hatása is érvényesül a két emeletes étteremben. Az Emtiaz Designing Group által létrehozott belső formavilág a sóbarlang gömbölyű íveit, csavarodó formáit követi.
További szép képek az étteremről ITT.

Az étteremmel kapcsolatos feladatlap ovisoknak készült:

Zold_matek_feladatok_ovisoknak11

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, iratkozz fel ITT vagy a jobb oldali sávban található linken.

Feliratkozás után a megoldásokon felül minden korosztály számára egy-egy AJÁNDÉK FELADATLAP is hozzáférhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése